Biodiversiteitsplan Rijssen-Holten

Subsidie beschikbaar

Groene oplossingen

In onze omgeving is steeds meer bebouwing en verharding. Dit brengt de biodiversiteit niet ten goede. De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds meer merkbaar. Lange warme en droge periodes kunnen leiden tot hittestress en hevige stortbuien kunnen zorgen voor wateroverlast, vooral in de bebouwde kom. Het is belangrijk om met elkaar hittestress en wateroverlast tegen te gaan en de biodiversiteit te vergroten. Zelf nemen we maatregelen in de openbare ruimte, maar die ruimte is maar een klein deel van onze totale buitenruimte. U kunt ook actie ondernemen, de gemeente Rijssen-Holten ondersteunt hierbij met subsidies.

Samenwerkingspartner

Voor dit project werken wij samen met Van Eden Hoveniers, die in samenwerking met onze specialisten een biodiversiteitsplan opstellen.

Van Eden Hoveniers

 

Subsidie Rijssen-Holten

Groendak

Na het indienen en goedkeuren van uw plan, heeft u subsidie aangevraagd voor een groen dak. Dit omvat minstens 6 m², waarvan de subsidie afhangt van het wateropvangvermogen: € 20,- per m² voor maximaal 49 liter, en € 30,- per m² voor 50 liter of meer. De maximale bijdrage is 50% van de kosten, tot € 25.000,- per project. Uw groene dak moet minstens 5 jaar blijven liggen. Vooraf toont u een inrichtingsplan aan en versterkt u indien nodig de dakconstructie met een omgevingsvergunning. Subsidie wordt binnen 6 weken na aanvraag uitbetaald voor projecten na 2 augustus 2023. Wilt u als particulier een groendak aanleggen? Dan is de maximale bijdrage 75% van de kosten, tot €2.500,- per project. Lees hier meer over de regeling voor particulieren

Groengevel

Na goedkeuring van uw plan heeft u subsidie aangevraagd voor een groene gevel met klimplanten op de begane grond. Deze omvat een gevelsysteem met diverse klimplanten zoals Blauwe Regen, Ramblerrozen, Klimop, Wilde Wingerd en Clematis vitalba. U ontvangt 50% van de kosten, tot maximaal € 5.000,-. Vooraf toont u een inrichtingsplan aan, inclusief de gekozen constructie. Indien nodig vraagt u een omgevingsvergunning aan. De subsidie wordt binnen 6 weken uitbetaald voor projecten na 2 augustus 2023. De gevel moet minstens 5 jaar blijven, tenzij u uw pand verkoopt.
Ga naar de website van de gemeente voor meer informatie over de subsidie

Onze productlijn

Een groengevel met ons Climbers systeem

Het Climbers® klimhulpsysteem is een uniek RVS-systeem ontworpen om gebouwen en constructies op een robuuste manier te kunnen vergroenen. Vrijwel elk geveltype voorzien kan worden van RVS-spankabels. Binnen het systeem komen de volgende producten voor: afstandhouders, spankabels, kruisklemmen, klimhulpen en verschillende types spanners. Daarbij leveren wij ook de klimplanten.

Een groendak met onze EcoRoof Cassettes

Realiseer met de EcoRoof Cassette® van Unitura een optimaal biodivers groendak! De voor gekweekte cassette bevat maar liefst veertig inheemse soorten die perfect aansluiten bij de omstandigheden op het dak. De EcoRoof Cassettes® zijn gemaakt van HDPE. Dit materiaal is bestand tegen relatief hoge temperaturen en is een van de gemakkelijkst te recyclen polymeren.

Een compleet biodiversiteitsplan

Samen met van Eden Hoveniers ontzorgen we u met een compleet biodiversiteitsplan. Hierbij maken we gebruik van onze verschillende producten.

Bekijk hier enkele producten die nog meer bijdragen aan een natuurinclusief gebouw zoals een Insectenhotel XL

Onze EcoHabitatWall en EcoHabitatRoof creëeren een habitat voor diverse diersoorten, waaronder vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Deze dieren kunnen er hun thuis vinden, voedsel verzamelen en nesten bouwen, waardoor de lokale biodiversiteit in stedelijke gebieden wordt versterkt.

In steden absorberen gebouwen en verharde oppervlakken veel warmte, waardoor hitte-eilanden ontstaan. Groendaken helpen dit probleem aan te pakken. De begroeiing op het dak werkt als een natuurlijk isolatiemateriaal, waardoor de temperatuur van het dakoppervlak wordt verlaagd. De groene gevel fungeert als een beschermend schild tegen hoge temperaturen, de inheemse planten hebben de natuurlijke eigenschap om water op te nemen en vervolgens via hun bladeren te verdampen. Dit proces zorgt voor een verkoelend effect, zowel binnen als rondom het gebouw.

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in vastgoedwaardering. Met onze EcoHabitatRoof en EcoHabitatatWall toont u betrokkenheid bij milieuvriendelijke initiatieven en het streven naar een lagere ecologische voetafdruk. Dit trekt investeerders, huurders en kopers aan die waarde hechten aan duurzaamheid en groene initiatieven, wat de aantrekkelijkheid en waarde van uw gebouw verhoogt.

Onze EcoHabitatWall is geluiddempend. Dankzij de aanwezigheid van een groene gevel wordt omgevingsgeluid geabsorbeerd. De planten met hun onregelmatige vormen hebben een isolerend effect op geluid. Ze absorberen geluidstrillingen en verspreiden geluidsgolven in verschillende richtingen.

Onze EcoHabitatRoof en EcoHabitatWall vergroten het aantal ecologische voorzieningen in uw gebouw, wat bijdraagt aan biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Deze vergroeningsmaatregelen ondersteunen uw ESG-beleid door de biodiversiteit te bevorderen, een gezondere leefomgeving te creëren, en uw betrokkenheid bij duurzame ontwikkeling te tonen.

Maak een afspraak

Vraag hier een gratis offerte op maat aan. Onze partner Van Eden Hoveniers komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken.