Alle vleermuis- en vogelvoorzieningen weggewerkt in de dakranden

Voorzieningen voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen

Voorzieningen volledig geïntegreerd in een geïsoleerde schil afgewerkt met steenstrips

De opdracht

Hazenberg Bouw heeft in opdracht van woningbouwcorporatie Casade 37 woningen in Dongen volledig verduurzaamd tot het niveau nul-op-de-meter. Bij de verduurzaming is onder meer een geïsoleerde schil bekleedt met steenstrips rond de woningen geplaatst. Conform het SMP moesten een groot aantal voorzieningen in de schil van de woningen worden geïntegreerd. Unitura ontwierp en leverde de vleermuis en vogel voorzieningen. De uitdaging hierbij was om te zorgen dat de isolatiekwaliteit van de geïsoleerde schil niet zou worden aangepast.

Werkwijze

In samenwerking met Sto Isoned, de leverancier van de steenstrips en isolatiematerialen, heeft Unitura een serie vleermuis- en vogelvoorzieningen ontworpen die naadloos aansluit op de toe te passen gevel. De voorzieningen hebben een hoge ecologische kwaliteit maar tasten de isolerende kwaliteiten van de gevel niet aan. Uit een gemaakte doorrekening blijkt dat de geplaatste voorzieningen een verwaarloosbaar negatief effect hebben op de isolatiewaarde van de gevel. Hier zijn de voorzieningen volledig weg gewerkt achter de steenstrip laag.

Plaats

Dongen

Uitdaging

Leveren van voorzieningen

Jaar oplevering

2020

Thema

Soort Management Plan

Uitgelicht

Voorzieningen speciaal ontworpen voor een geïsoleerde schil

In samenwerking met Sto Isoned heeft Unitura een serie vogel- en vleermuisvoorzieningen ontworpen die perfect opgenomen kunnen worden in geïsoleerde gevels afgewerkt met een stuclaag of met steenstrips. Onder downloads treft u een overzicht aan montage details opgesteld door Sto Isoned, voor een perfecte aansluiting op de gevelsystemen.

Advies nodig voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag verder met vraagstukken rondom natuurinclusiviteit