Welkom Marèl!

Om jullie kennis te laten maken met Unitura en onze medewerkers, stellen wij ze graag aan jullie voor. Deze keer is onze nieuwe collega Marèl aan de beurt. Een aantal korte vragen om Marèl en haar werkzaamheden beter te leren kennen!

Even voorstellen

Hallo, ik ben Marèl Katier, 24 jaar, en woon samen met mijn vriend Jimme in Goor. Sinds 1 april werk ik bij Unitura als Content Creator. Hiervoor heb ik de overstap gemaakt van recruitment naar marketing, wat best spannend was! Maar tot nu toe bevalt het me goed! In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, van tekenen tot klussen in huis. Daarnaast sta ik graag in de keuken om nieuwe (bak)recepten uit te proberen.

Wat heb je hiervoor gedaan?

In april maakte ik de overstap van recruitment/HR naar marketing. In 2022 heb ik mijn opleiding Human Resource Management afgerond aan het Saxion in Enschede. Daarna begon ik als Recruiter bij een milieuadviesbureau. Hier heb ik veel geleerd, maar na een tijdje merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Als Recruiter hield ik me vooral bezig met werving en selectie, maar ook met het onboardingsprogramma en campusrecruitment. Ik ontdekte echter na een tijdje dat ik vooral energie kreeg van arbeidsmarktcommunicatie en de creativiteit die ik hierin kwijt kon. Na twee jaar wilde ik een nieuwe stap zetten in een andere omgeving, en zo kwam ik bij Unitura terecht!

Waar hou jij je als Content Creator mee bezig?

Zoals de functietitel al aangeeft, ben ik verantwoordelijk voor het creëren van content. Dit houdt in dat ik teksten schrijf, bijpassende visuals maak en nieuw beeldmateriaal ontwikkel. Ik onderhoud de social media kanalen, beheer de contentkalender en schrijf blogs voor de website (best gek om een blog over jezelf te schrijven!). Op dit moment werk ik aan verschillende projecten. Zo ben ik bezig met een nieuw ontwerp voor onze productcatalogus, die zowel online als offline beschikbaar zal zijn. Daarnaast draag ik bij aan het versterken van onze branding door mee te denken over het opzetten van een strategisch contentplan en het maken van passende content voor een aantal leuke campagnes die eraan komen.

Waarom heb je voor Unitura gekozen?

Bij mijn vorige baan bij een milieuadviesbureau realiseerde ik me hoe belangrijk het voor me is om bij een organisatie te werken die bijdraagt aan een duurzamer en natuurinclusiever Nederland. Unitura sluit hier naadloos op aan. Tijdens een scrollsessie op LinkedIn stuitte ik toevallig op de vacature bij Unitura. Hoewel ik niet actief op zoek was naar een andere baan, voelde ik meteen een kriebel dat dit iets voor mij kon zijn. Na de enthousiaste en laagdrempelige gesprekken wist ik het zeker: dit was de baan voor mij! Hoewel het spannend was om mijn oude baan op te zeggen, besloot ik ervoor te gaan.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?

Het hebben van een compleet andere functie is al een uitdaging op zich, maar binnen mijn werk vind ik het ook een leuke uitdaging om passende content te creëren voor verschillende doelgroepen. Een ecoloog heeft bijvoorbeeld interesse in heel andere informatie dan een architect of aannemer. Dat maakt mijn werk erg leuk en afwisselend. Daarnaast werk ik niet alleen voor Unitura, maar ook voor onze partners De Bolderik en FramePlus. Hierdoor verdiep ik me naast fauna- en groenvoorzieningen ook in inheemse bloemenzaden en prefab bergingen. Kortom, afwisseling genoeg!

Wil je meewerken aan onze droom?

Kom dan werken bij Unitura en word onderdeel van ons mooie bedrijf!