Biodiverse Groengevels

Op zoek naar een Groengevel die de biodiversiteit versterkt? Kies dan voor de EcoHabtitatWall®

Groene oplossing

Het EcoHabitatWall concept van Unitura

Verticale tuinen of groene gevels zijn uitermate geschikt voor het vergroenen van stedelijke gebieden en hebben een positief effect op het milieu. De planten nemen CO2 en fijnstof op, zorgen voor een verkoelend effect en voorzien de omgeving van schonere lucht. Zo haalt een groene gevel per vierkante meter gemiddeld 2,3 kg CO2 uit de lucht. Bij levering is uw gevel voor minimaal 90% begroeid, zodat u direct kunt profiteren van een groen resultaat, het hele jaar door.

Biodiversiteit

Groene gevels versterken op verschillende manieren de biodiversiteit. Zo biedt een groene gevel extra ruimte voor planten om te bloeien en groeien, creëert het een leefomgeving voor verschillende dieren, zoals vogels en insecten en zorgen deze vestigingsplaatsen ervoor dat populaties weer kunnen gaan groeien.

Groengevel producten

Het Climbers® klimhulpsysteem

Met grote passie werken we bij Unitura dagelijks aan onze droom; het helpen bij de grote verbouwing van Nederland, zodat het natuurinclusief (ver)bouwen een succes wordt. 

Extra info

Onze productlijn

Geschikt voor het vergroenen van alle mogelijke buitengevels en blijft het hele jaar door mooi groen. Het plantenassortiment bestaat uit een zorgvuldig samengestelde mix van heesters, vaste planten en varens. Elk project is uniek en ieder klimaat is anders – daarom is ons plantenassortiment uitgebreid getest en alleen de sterkste plantensoorten geselecteerd. U kunt er dus zeker van zijn, dat uw groene gevel perfect past bij uw project en het hele jaar door mooi groen blijft, zowel in de zomer als in de winter.

Klanten aan het woord

Wij hechten veel waarde aan langdurige samenwerkingen, waarbij de kwaliteiten van alle betrokken partijen benut worden. De core-business van ecologische adviesbureaus is onderzoek en advisering. Onze expertise ligt op een ander vlak; productontwikkeling, leveren van voorzieningen en uitvoeren van projecten. Zo ontstaat de perfecte samenwerking.

— Joost Engelkes

Senior Ontwikkelingsmanager

Onze EcoHabitatWall creëert een habitat voor diverse diersoorten, waaronder vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Deze dieren kunnen er hun thuis vinden, voedsel verzamelen en nesten bouwen, waardoor de lokale biodiversiteit in stedelijke gebieden wordt versterkt.

Onze EcoHabitatWall is geluiddempend. Dankzij de aanwezigheid van een groene gevel wordt omgevingsgeluid geabsorbeerd. De planten met hun onregelmatige vormen hebben een isolerend effect op geluid. Ze absorberen geluidstrillingen en verspreiden geluidsgolven in verschillende richtingen.

Onze EcoHabitatWall draagt bij aan het verminderen van de CO2-concentraties in de lucht. De planten op de gevel nemen CO2 op en zetten dit om in glucose en zuurstof, wat resulteert in een verbeterde luchtkwaliteit. Dit natuurlijke proces van koolstofdioxide kan uiterst effectief worden toegepast in de gebouwde omgeving.

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in vastgoedwaardering. Met onze EcoHabitatWall laat u zien dat uw gebouw zich inzet voor milieuvriendelijke praktijken en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Dit trekt investeerders, huurders en kopers aan die waarde hechten aan duurzaamheid en groene initiatieven, wat de aantrekkelijkheid en waarde van uw gebouw verhoogt.

Onze inheemse planten hebben de natuurlijke eigenschap om water op te nemen en vervolgens via hun bladeren te verdampen. Dit proces zorgt voor een verkoelend effect, zowel binnen als rondom het gebouw. De groene gevel fungeert als een beschermend schild tegen hoge temperaturen.

Advies nodig voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag verder met vraagstukken rondom natuurinclusiviteit

Korte levertijd
Eigen fabriek
Maatwerk is mogelijk
Specialistisch advies