Welkom Lotte, Sterre en Aleksandr!

Ieder schooljaar hebben wij verschillende stageplekken beschikbaar. Of je nou interesse hebt in ecologie, ontwerpen of marketing, wij hebben een stageplek voor jou! In deze blog lees je meer over de stages van Lotte, Sterre en Aleksandr.

Even voorstellen

Lotte

Hoi! Ik ben Lotte, 25 jaar en ik ben bezig met mijn master Forest and Nature Conservation in Wageningen. Ik zit ook op kamers in Wageningen, maar kom ook nog regelmatig bij mijn ouders in Nijverdal en Haaksbergen. Naast dat ik graag de natuur in ga om te wandelen, houd ik me ook veel bezig met het schrijven van verhalen (hopelijk op een dag ooit een boek). Verder lees ik ook graag, zowel fantasy als informatieve boeken; natuur en geschiedenis vind ik allebei erg interessant!

Sterre

Hoi! Ik ben Sterre, bijna 21 jaar en ik studeer Toegepaste Biologie aan de Aeres Hogeschool in Almere en zit nu in mijn tweede jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Leiderdorp, maar voor mijn stage woon ik nu op kamers in Deventer. Ik heb twaalf jaar lang paardgereden en houd nog altijd van paarden, maar op dit moment speel ik volleybal bij een studentenvereniging in Leiden. Ook vind ik het leuk om te dansen (dit doe ik dan vooral als niemand thuis is). Daarnaast vind ik het leuk om armbandjes te maken.

Aleksandr

Hey, I’m Aleks, an international student studying Industrial Design Engineering at the University of Twente in my third year. I’m currently in my Graduation Project phase. I call Enschede home and I’m 21 years old. When I’m not studying, you’ll find me drawing characters or sweating it out in sports like boxing, Judo, and tennis.

Wat vind je het leukst aan je studie?

Lotte

Het zal niet heel verrassend zijn dat ik voor mijn studie heb gekozen omdat ik heel erg van de natuur houd. In mijn studie vond ik de vakken over bosecologie en planten erg interessant. Maar ik heb ook verschillende vakken gevolgd die meer over de sociale kant van natuur en natuurbeheer gingen en die vond ik ook enorm leuk om te doen.  Ik vind het vooral interessant om te leren over environmental psychology en waarom mensen zich wel of niet verbonden voelen met de natuur.

Sterre

Ik heb gekozen voor Toegepaste Biologie omdat ik al jaren een grote liefde heb voor dieren, vooral zoogdieren. Werken bij een dierenopvang in het buitenland leek me altijd geweldig. Deze studie sprak me aan omdat het anders is en ik hiermee een baan in de buitenlucht kan krijgen. Vakken zoals ontginningstypen en natuur in de stad vind ik erg interessant. Stadsontwerpen met veel groen fascineren me al lange tijd, en door deze opleiding ontdekte ik dat mijn interesse vooral bij stadsnatuur ligt.

Aleksandr

Choosing this field was a happy accident for me. As someone drawn to creativity, especially the visual aspects, I wanted to explore design, and Industrial Design was available at UT. Now, I know this is the perfect fit for me, and I’m glad I chose it. The courses I enjoy the most are the Design Sketching series and Design and Styling because they are the most visual and creative. I’ve also had some exciting projects. For example, designing a smart accessory for a children’s game of Tag, There was a lot of functional ideation, UI, and prototyping (including coding and electronics) involved.

Kun je wat vertellen over jouw stageopdracht?

Lotte

Tijdens mijn stage ga ik apparatuur evalueren voor vleermuisonderzoek in de toekomst. Mijn focus ligt op het analyseren van verzamelde data en het vergelijken ervan met veldwerkdata. Ik vind het uitdagend dat deze technologieën mogelijkheden bieden voor het aanpakken van het tekort aan vleermuisonderzoekers, wat cruciaal is voor duurzaamheid en het behoud van vleermuissoorten. Het geeft me voldoening om bij te dragen aan oplossingen voor dit probleem en tegelijkertijd meer kennis te krijgen over hoe dit soort problemen kunnen worden aangepakt.

Sterre

Ik ben bezig met een onderzoek naar groendak-cassettes en insectenhotels. Ik ga onderzoeken welke insecten deze producten aantrekken en hoe divers deze insecten zijn. Hiervoor zal ik de insecten vangen, onder andere met een vlindernet, en ze daarna determineren, wat een behoorlijke uitdaging is. Na mijn onderzoek mag ik een advies schrijven over mogelijke verbeteringen van de producten, gebaseerd op de verzamelde informatie.

Al met al vind ik dit een erg leuke opdracht, vooral vanwege de producten waar ik veel over kan leren.

Aleksandr

I am working on the design language and product development of birdhouses for the private consumer market. My main question is how a product can be attractive to consumers while maximizing biodiversity. During this internship, I will be conducting market research, developing the design language, following ecological guidelines, and hopefully creating a market-ready product.

Waarom heb je gekozen voor een stage bij Unitura?

Lotte

Wat me heel erg aanspreekt aan Unitura is dat er gewerkt wordt aan concrete oplossingen voor ecologische vraagstukken. De ideeën en producten dragen echt iets bij aan het oplossen van problemen en het behoud van soorten. Ik reageerde oorspronkelijk op een andere stageopdracht van Unitura, maar die was op dat moment al vergeven. Echter kreeg ik toen mijn huidige opdracht aangeboden en daar werd ik ook meteen enthousiast van!

Sterre

Ik kwam bij Unitura terecht doordat ik stages zocht op het gebied van groene daken. Al snel vond ik deze stageopdracht bij Unitura, gelukkig, want ik vind het echt een super leuk bedrijf! Vooral omdat het zich actief inzet om natuur in de stad te krijgen. Wat ik ook leuk vind is dat je echt met producten bezig bent. Hierdoor kan je een heel snel en duidelijk zien waar een onderzoek als de mijne voor dient. Bij de meeste stages voor mijn opleiding is dat niet altijd het geval.

Aleksandr

Again, at first, it was partly a happy accident. I liked the mission of the company, especially the one focused on the animals’ biodiversity. I like nature and its combination with the human environment and am happy to hopefully contribute to that. Moreover, once I got a chance to experience the work environment in the company I liked it even more. Everyone is passionate and very friendly.

HRM Medewerker

Wil je ook stagelopen bij Unitura?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!