Unitura Ecologisch Congres 3 maart 2022

Aanmelden

Aanmelden

Aanmeldformulier Congres 2022

Programma

Over het congres

Het congres > Let op! Nieuwe datum!

Wanneer: 3 maart 2022, van 13:00 tot 17:00
Waar: Celsiusstraat 3, 7461 JE Rijssen, Nederland

Drie maart organiseert Unitura haar eerste congres voor ecologische professionals van adviesbureaus en omgevingsdiensten. Het onderwerp dat centraal staat is; mitigerende maatregelen, een blik naar de toekomst. De middag zal in het teken staan van de presentatie van innovaties en nieuwe producten. Daarnaast is een belangrijke rol weggelegd voor onze gastsprekers Max Klasberg (Arcadis) en Haico van der Burgt (ECOquickscan). Zij zullen de bezoekers inspireren met interessante lezingen. Hierbij is ruimte voor interactie met de zaal. Na afloop is er mogelijkheid om gezellig te borrelen en te netwerken.

Nieuwe producten

Het afgelopen jaar heeft Unitura hard gewerkt aan allerlei nieuwe producten. Een van de ontwikkelingen is een innovatieve samenwerking met een toonaangevende leverancier van prefab dakelementen. Uit de samenwerking is een productlijn voorzieningen voortgekomen die gepresenteerd zal worden op het congres!

Technologische ontwikkelingen en methodieken

Wij denken dat software een belangrijke rol gaat spelen in het verbeteren en schaalbaar maken van processen rond natuurvrij maken. Samen met partners hebben we methodieken en software ontwikkeld om hier handen en voeten aan te geven. Benieuwd hoe we dit samen met jou willen uitrollen? Dit wordt één van de onderwerpen die we gaan behandelen op het congres.

Sprekers

Max Klasberg (Arcadis)

Max is senior ecoloog bij Arcadis en heeft aan de wieg gestaan van onder andere het Soortenmanagementplan (SMP) en het Puntensysteem. Hij zal de bezoekers meenemen in de wereld van SMP’s. Wat is zijn visie op de toekomst van SMP’s? Wat is de rol van de ecoloog binnen de toekomstige ontwikkelingen? Kan de gunstige staat van instandhouding van soorten voldoende geborgd worden binnen SMP’s? Allemaal interessante vragen! Hierover kunnen we Max bevragen in de interactieve vragenronde.

Haico van der Burgt (ECOquickscan)

Haico is senior ecoloog en oprichter van ECOquickscan. ECOquickscan is een gerenommeerd ecologisch adviesbureau. Het staat aan de basis van het eerste SMP in Overijssel voor de bebouwde omgeving. Haico is van mening dat het echte beschermen van soorten niet op kantoor plaatsvindt, maar in de praktijk. Je kunt een geweldige ontheffing Wnb hebben liggen, maar als het gebouw slecht ongeschikt gemaakt wordt, of als nieuwe voorzieningen niet functioneel worden ingebouwd dan heeft de papieren werkelijkheid geen enkele zin. Een interessante lezing dus!

PLATTEGROND UNITURA CONGRES 2022

Netwerken

Een belangrijk onderdeel is de ruimte die geboden wordt om te netwerken met vakgenoten. In een gedeelte van onze productieruimte zal een gezellig netwerkcafé worden gerealiseerd. De catering zorgt voor koffie en wat lekkers bij aankomst, hapjes in de pauze en ook tijdens de borrel zal er lekkers aanwezig zijn. Netwerken onder het genot van een hapje en drankje!

De locatie

Het congres vindt plaats bij onze nieuwe locatie. In de productieruimte van Unitura wordt het evenement opgebouwd en zullen de lezingen plaatsvinden. Op deze manier kunnen jullie kennis maken met onze nieuwe locatie.

Toegang kosteloos

De toegang tot het congres is kosteloos. Wel stellen we het op prijs als u zich van te voren aanmeld, via het bovenstaande aanmeldformulier.

 

Advies nodig voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag verder met vraagstukken rondom natuurinclusiviteit