Voorstellen aan: Dennis!

Om jullie kennis te laten maken met Unitura en onze medewerkers, gaan we onze collega's uitlichten. Deze keer stellen we jullie voor aan Dennis Hoogenboezem. Een aantal korte vragen om Dennis en zijn werkzaamheden beter te leren kennen!

Even voorstellen

Hallo! Ik ben Dennis, 27 jaar en woon in Gorinchem. Op dit moment werk ik parttime, 4 dagen. Dit omdat ik ook bezig ben met de studie Environmental Sciences aan de Open Universiteit.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Na het afronden van de opleiding Industrieel Productontwerpen heb ik gewerkt als Productontwikkelaar van valbeveiligingsproducten. Na dit een aantal jaar te hebben gedaan was het tijd voor iets nieuws, na wat googelen kwam ik al snel bij Unitura. Ik besloot een open sollicitatie te sturen en er bleek een goede klik te zijn.

Wat doe je bij Unitura?

Ik ben in april 2023 gestart als Productontwikkelaar, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de ontwikkeling en het beheer van de producten van Unitura. Zo heb ik bijvoorbeeld de insectenhotels ontwikkeld en ben ik op dit moment bezig met een tussenspouwentree voor vleermuizen. Een nieuwe ontwikkeling begint altijd met een marktonderzoek. Door diverse ontwerpintervallen waarbij verschillende concepten worden uitgewerkt komt er uiteindelijk een nieuw product tot stand.

Elk product heeft documentatie nodig. Deze documentatie bestaat vaak uit diverse tekeningen en handleidingen, hier ben ik dan ook verantwoordelijk voor. Projecten bij Unitura verlopen snel. Het kan binnen een maand van een idee naar productie gaan!

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

Het vinden van een goede balans tussen ecologische waarde, functionaliteit en design. Daarnaast vind ik het belangrijk om iets bij te kunnen dragen aan het oplossen van de biodiversiteitscrisis in Nederland.

Wat is de grootste uitdaging binnen jouw werk?

Voordat ik bij Unitura aan de slag ben gegaan was ik het gewend om te werken in teams met meerdere product ontwerpers, wat veel mogelijkheden bood om samen te sparren. Bij Unitura ben ik de enige product ontwerper. Dit is soms best een uitdaging, maar het brengt ook veel vrijheid met zich mee.

Wil je meewerken aan onze droom?

Kom dan werken bij Unitura en word onderdeel van ons mooie bedrijf!