Nieuws | Overname De Bolderik door Unitura

Nieuws

Overname De Bolderik door Unitura

RIJSSEN-WERVERSHOOF De aandeelhouders van Unitura uit Rijssen nemen per 3 februari 2023 de activiteiten over van Jos Groen en Petra Hageman. De Bolderik zal als zelfstandige bv naast Unitura gaan functioneren.

Trots en vol vertrouwen
“We zijn trots dat Jos en Petra het vertrouwen hebben om met ons de kwekerij verder uit te bouwen” aldus Henk Jansen, mede-eigenaar van Unitura. Unitura is toonaangevend in het produceren en ontwikkelen van faunavoorzieningen en het verlenen van aanverwante dienstverlening. Veel ecologen, bouwers en woningbouwcorporaties vertrouwen op de kennis en producten van Unitura. Maar voor Unitura is natuur inclusief bouwen meer dan het leveren van faunavoorzieningen, de gehele biotoop is belangrijk, wilde planten zijn een essentieel onderdeel.

Voortbouwen op jarenlang ervaring

Jos en Petra hebben in 1987 de kwekerij opgericht met als doel, behoud van de wilde flora. Daarmee hebben ze in de afgelopen zesendertig jaar iets unieks neergezet. Het kweken van inheemse bloemenzaden is een specialisme die weinig mensen beheersen. Daarnaast hebben ze ca. 20 jaar terug de verkoop en advies van wilde bloemenmengsels in eigen hand genomen. Ze hebben hierin veel unieke kennis opgedaan. En een grote bijdrage geleverd aan dit specifieke vakgebied in Nederland. Ze willen nu hun kennis en kunde overdragen aan een partij die er met veel enthousiasme en ambitie verder mee aan de slag gaat. Om de Bolderik een nieuwe impuls te geven met ecologische impact. “Door het goede werk van Jos en Petra kunnen mens en dier genieten van de wilde bloemenpracht in Nederland.” aldus Saskia, bedrijfsleider van de Bolderik.

2023 het jaar van overdracht
2023 zal het jaar worden van overdracht! De unieke kennis van Jos en Petra wordt overgedragen aan Unitura. Hun rol zal meer verschuiven richting de achtergrond, maar ze zullen belangrijk blijven als adviseurs. Naast de kwekerij in Wervershoof wordt er een kwekerij in Rijssen geopend op de akkers nabij Tuincentrum de Veeneslagen in Rijssen. De bedrijfsvoering wordt gecontinueerd. Daarnaast worden plannen gemaakt om het bedrijf verder uit te bouwen. Op korte termijn komt Unitura met een aanvullend bericht voor leveranciers, relaties en vaste klanten.