Permanente huismuskasten

Huismuskasten

Permanente huismuskasten

Permanente huismuskasten zijn een belangrijk middel om de afname van de huismuspopulatie tegen te gaan. Huismussen zijn namelijk sterk afhankelijk van de menselijke bebouwing en hebben daarom behoefte aan veilige en beschutte plekken om te broeden. Het plaatsen van permanente nestkasten kan daarom een positieve bijdrage leveren aan het behoud van deze vogelsoort.

Huismuskasten van Unitura

Wij hebben veel ervaring met permanente huismuskasten. Deze worden door ons zelf ontworpen en gemaakt in onze in-house productiefaciliteit.

Voorzieningen voor permanent gebruik

Mitigatietrajecten onder de Wet natuurbescherming kennen twee categorieën huismuskasten. Permanente nestkasten en tijdelijke huismuskasten. De tijdelijke voorzieningen hebben als functie om tijdens de werkzaamheden gedurende een korte periode te functioneren als tijdelijke vervangende verblijfplaatsen. Tijdelijke verblijfplaatsen moeten aanwezig blijven totdat permanente verblijfplaatsen zijn gerealiseerd in het nieuwe gebouw. Permanente nestkasten moeten dan ook erg duurzaam zijn.

Plaatsing permanente huismuskasten

Bij Unitura hebben we ruime ervaring met het permanente nestkasten en het plaatsen daarvan. Onze kasten zijn speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de leefomgeving van de huismus. Zo zijn ze voldoende groot en hebben ze een ruime ingang zodat de vogels er gemakkelijk in en uit kunnen vliegen. Daarnaast zijn ze gemaakt van duurzaam materiaal en zijn ze goed geïsoleerd, zodat de huismussen er comfortabel in kunnen nestelen. Het plaatsen van permanente nestkasten heeft niet alleen voordelen voor de huismussen zelf, maar ook voor het milieu en de mens. Huismussen zijn namelijk insecteneters en helpen zo mee aan de bestrijding van plaaginsecten. Daarnaast zorgen ze voor een levendige en kleurrijke aanblik in de tuin of op het balkon, wat bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

Wilt u meer weten over permanente huismuskasten en de voordelen hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze visie en ons concept.

Relevante producten

Mensen

Maatschappelijk verantwoorde productie

De productie en verzending wordt grotendeels uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkcoach zorgt voor de dagelijkse begeleiding tijdens de werkzaamheden. Een jobcoach is betrokken bij de loopbaanontwikkeling met als doel doorstroming naar een reguliere werkplek.

  • Ontwerp door en voor ecologen
  • Monitoring met sensoren
  • Flexibel door eigen productie
  • Duurzame materialen (FSC)
  • Sociale productie en verzending
  • Continue productverbetering
  • Kennis delen
  • Maatwerk is altijd mogelijk

Korte levertijd

Eigen fabriek

De beste kwaliteit

Specialistisch advies

Advies nodig voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag verder met vraagstukken rondom natuurinclusiviteit