Werknemer uitgelicht: Rick Kamperman

Blog

Rick Kamperman – Van veldmedewerker tot uitvoerder

Om jullie kennis te laten maken met Unitura en onze medewerkers, gaan we per kwartaal een medewerker van Unitura uitlichten. We trappen af met Rick Kamperman. Een aantal korte vragen om Rick en zijn werkzaamheden beter te leren kennen!

Allereerst, wie ben je en hoe ben je bij Unitura terecht gekomen?

Ik ben Rick Kamperman en ik ben 30 jaar. Destijds toen ik begon bestond Unitura nog niet. Henk had een boomverzorgingsbedrijf en Sicco een adviesbureau in de ecologie. Ik was op zoek naar een nieuwe baan en kwam een vacature van Henk & Sicco tegen. Na een telefoontje ben ik in de auto gestapt voor een gesprek en een aantal dagen later kreeg ik te horen dat ze mij hadden uitgekozen.
Destijds hielden we ons bezig met het snoeien van bomen, het uitvoeren van boomveiligheidscontroles en in het seizoen veldwerk (zoals onderzoeken naar mussen, vleermuizen, Quickscans etc.)
Geleidelijk aan begonnen we op kleine schaal met het produceren van nestkasten en het plaatsen van deze nestkasten. Dit bleek een gat in de markt te zijn en uiteindelijk is dit de basis geweest van wat Unitura nu is.

Wat was jouw functie toen je begon met werken bij Unitura?
Ik begon als veldmedewerker bij Unitura, mijn werkzaamheden destijds waren het plaatsen van diverse voorzieningen (zoals nestkasten, tillen etc.), het uitvoeren van inspecties en het natuurvrij maken van gebouwen. Samen met mijn inmiddels nieuwe collega Sven, waren wij voornamelijk op pad met onze hoogwerker en zijn wij werkzaam geweest door het hele land.

Hoe ben je doorgegroeid van veldmedewerker tot uitvoerder?
Inmiddels is het team flink uitgebreid met gezellige en enthousiaste collega’s. Meer werk betekent ook dat er meer personeel nodig is. Om te zorgen dat de steeds groeiende planning en uitvoering hiervan goed verloopt, hebben ze mij gevraagd of ik de rol als uitvoerder zag zitten. Gezien mijn basis buiten, mijn inzichten en ervaring in mijn werk, leek mij dit een hele mooie kans. Die kans heb ik gegrepen.

Wat zijn je werkzaamheden als uitvoerder? En waarom is de periode september/oktober een drukke periode voor jou?
Als uitvoerder zorg ik dat onze werkzaamheden buiten goed verlopen. Ik zie toe op kwaliteit en tegelijkertijd zorg ik dat alles veilig en binnen de planning uitgevoerd wordt. Ik stuur de buitenploeg dus aan, zorg dat het juiste materieel op locatie is en onze onderaannemers goed op pad worden geholpen. Daarnaast kijk ik of medewerkers tegen onvoorziene dingen aanlopen tijdens de werkzaamheden. Ook informeer ik mensen als er zaken geregeld moeten worden of als de korte termijn planning gewijzigd wordt.
Er werken meerdere ploegen tegelijkertijd, sommige lopen in en andere uit op de planning, Daardoor ben je continu aan het schuiven. Dit kan soms best een complexe puzzel zijn. Als je dan aan het eind van een periode alle projecten af kan vinken, geeft dat erg veel voldoening.

Momenteel is het erg druk, dat komt omdat we in de maanden september en oktober bezig zijn met het ontmoedigen (natuurvrij maken) van gebouwen en woningen. De reden hiervoor is dat het broedseizoen van vogels nu afgelopen is. Daarnaast is dit de minst kwetsbare periode voor vleermuizen. We moeten ons houden aan de wetgeving, die voorschrijft dat we in september en oktober met de ontmoediging bezig mogen gaan.

Waarom werk je graag bij Unitura?
Unitura is een gezellig en jong bedrijf met veel potentie voor de toekomst. Je krijgt tijdens het werk veel eigen vrijheid en verantwoordelijkheden.
Voor een groot deel kan ik zelf bepalen (in overleg met collega’s) wat mijn werktijden zijn, deze flexibele werktijden vind ik erg prettig.

Wat ik ook prettig vind ik dat er binnen het team geen hiërarchie is, er is een gemoedelijke sfeer en iedereen is gelijk. Niemand is beter dan een ander. We doen alles met elkaar en iedereen is gelijk aan elkaar. Met elkaar bereiken we onze doelen. Doordat er geen hiërarchie is hebben we makkelijk contact met elkaar, als je ergens mee zit of ergens tegenaan loopt kun je ook altijd bij Henk, Sicco of Robert-Jan terecht. Er is geen drempel om dingen aan te geven of om dingen te vragen.
Als ik denk dat iets van meerwaarde is, dan geef ik dat aan en vaak pakken ze dit direct op. Er is veel ruimte voor openheid ook over je eigen ontwikkeling en ambities.
Als je graag een opleiding of cursus wilt volgen dan kun je dat bij ze aangeven en veelal organiseren ze het direct voor je.

Wat vind je bijzonder aan het werken bij Unitura?
Unitura doet iets unieks, we zijn als bedrijf uniek/nieuw in Nederland. We hebben mogelijkheden gezien en een gat in de markt ontdekt en dat zijn we gaan doen. Dit doen we op een hele professionele manier.
Dat maakt het bijzonder, wetende dat je 1 van de weinige bent die zich bezig houdt met dit werk. Ik vind het bijzonder om daar onderdeel van te zijn en ben vanaf het begin al meegegroeid met het bedrijf.
Omdat het uniek en nieuw is wat we doen, kan de markt ook altijd veranderen. We kijken daarom altijd naar nieuwe ontwikkelingen en nieuwe ideeën. Continu bedenken we waar we heen gaan. Alle mogelijkheden/kansen die we zien, pakken we. Daarin zijn we niet voorzichtig maar gaan we er gewoon voor.

Het is alles of niets!

Rick, bedankt voor het delen van jouw verhaal!