Vleermuiskasten

Vleermuiskasten

Vleermuizen zijn fascinerende en belangrijke dieren voor ons ecosysteem. Helaas hebben ze vaak moeite om geschikte plekken te vinden om te rusten en te nestelen, vooral in verstedelijkte gebieden. Dit is waar vleermuiskasten van pas kunnen komen. Op deze pagina leggen we uit wat een vleermuiskast is en waarom het belangrijk is om er een te hebben.

Wat zijn vleermuiskasten?

Vleermuiskasten zijn speciaal ontworpen nestkasten voor vleermuizen. Het lijkt op een klein huisje en is gemaakt van hout of houtbeton. Het biedt vleermuizen een veilige en droge plek om te rusten en te nestelen. Er zijn verschillende soorten vleermuiskasten beschikbaar, afhankelijk van de soorten vleermuizen die in jouw omgeving voorkomen.

Assortiment

Vleermuiskasten zijn er in vele soorten en maten. Unitura biedt een ruim assortiment aan vleermuisvoorzieningen, grotendeels vervaardigd in eigen werkplaats, waarbij gebruik is gemaakt van duurzame materialen. Veel vleermuiskasten zijn of gemaakt van houtbeton, of van FSC-hout. In het assortiment van Unitura treft u kleine vleermuiskasten, grote vleermuiskasten, kraamkasten, massa winterverblijfplaatsen voor vleermuizen en ontmoedigingsmaterialen. Bekijk ons volledige assortiment vleermuiskasten

Unitura heeft voor elke situatie de juiste vleermuiskast. Er zijn permanente vleermuiskasten die toe te passen zijn in alle moderne dak- en wandconstructies. De belangrijkste producten hierin zijn serie modulaire inbouwkasten en de oplossingen voor dakoverstekken. Voor lastig bereikbare locaties heeft Unitura ook vleermuistillen of rocketboxen. Naast permanente vleermuiskasten heeft Unitura een tijdelijke vleermuiskasten. Met de vleermuiskasten van Unitura kan een ecologische adviesbureau de volledige mitigatie opgave invullen.

Waarom zijn vleermuiskasten belangrijk?

Vleermuizen spelen een belangrijke rol in ons ecosysteem. Ze helpen bij het bestrijden van plagen zoals muggen en vliegen en helpen bij de bestuiving van planten. Helaas worden veel vleermuispopulaties bedreigd door habitatverlies en verstoring. Het plaatsen van een vleermuiskast kan helpen bij het bieden van een veilige en geschikte plek voor vleermuizen om te rusten en te nestelen.

Relevante producten

Mensen

Maatschappelijk verantwoorde productie

De productie en verzending wordt grotendeels uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkcoach zorgt voor de dagelijkse begeleiding tijdens de werkzaamheden. Een jobcoach is betrokken bij de loopbaanontwikkeling met als doel doorstroming naar een reguliere werkplek.

  • Ontwerp door en voor ecologen
  • Monitoring met sensoren
  • Flexibel door eigen productie
  • Duurzame materialen (FSC)
  • Sociale productie en verzending
  • Continue productverbetering
  • Kennis delen
  • Maatwerk is altijd mogelijk

Korte levertijd

Eigen fabriek

De beste kwaliteit

Specialistisch advies

Advies nodig voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag verder met vraagstukken rondom natuurinclusiviteit