Wij presenteren de mitigatieschoorsteen

blog

Een unieke schoorsteen voor vogels en vleermuizen

Het product

Bij dakrenovaties worden schoorstenen vaak verwijderd omdat ze geen functie meer hebben. Schoorstenen hebben echter een belangrijke esthetische waarde in het voorkomen van de meeste woningtypes. Veel welstandcommissies staan er dan ook op dat bij renovaties schoorstenen worden behouden. Om invulling te geven aan deze functieloze schoorstenen heeft Unitura in samenwerking met Exclusieve Schoorstenen B.V. de mitigatieschoorsteen ontwikkeld. De mitigatieschoorsteen MS1 is een lichtgewicht prefab schoorsteen die qua uitstraling identiek is aan klassieke schoorstenen met daarin vleermuis en- of vogelvoorzieningen. Op deze manier kan een volledige mitigatietaakstelling worden opgevangen in functieloze schoorstenen.

Hoe werkt het?

In de mitigatieschoorsteen kunnen standaard huismusvoorzieningen, gierzwaluwvoorzieningen en vleermuisvoorzieningen uit de serie VMPM worden toegepast. Daarnaast kan gekozen worden voor een speciaal voor de schoorsteen ontworpen kraamkast, die opgebouwd is uit vier rondom doorlopende compartimenten en een centrale open binnenruimte. Welke voorzieningen en welke aantallen voorzieningen toegepast kunnen worden is afhankelijk van de omvang van de schoorsteen.

De schoorstenen worden geleverd in samenwerking met Exclusieve Schoorstenen B.V, gespecialiseerd in de productie van prefab schoorstenen. Er kan gekozen worden voor zowel nokschoorstenen als hellendvlakschoorstenen. De schoorstenen kunnen geleverd worden in alle vormen en maten. Wat betreft afwerking van de schoorstenen kan gekozen worden tussen honderden soorten verschillende steenstrips, stucwerk of gezaagde steenstrips van stenen die uit het project afkomstig zijn.

Advies nodig voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag verder met vraagstukken rondom natuurinclusiviteit