Kleine vleermuiskasten

Kleine vleermuiskasten

Kleine vleermuiskasten geschikt als zomerverblijfplaats

Kleine vleermuiskasten zijn speciaal ontwikkeld voor de mitigatie van vleermuisverblijfplaats van enkele individuen van met name de gewone en ruige dwergvleermuis. Er zijn verschillende kasten leverbaar die in deze categorie vallen. Zoals onze permanente vleermuiskasten of tijdelijke vleermuiskasten

Vleermuizenpopulatie

Kleine vleermuiskasten worden een groot deel van het jaar gebruikt door vleermuizen. Vleermuizen zijn een belangrijk onderdeel van ons ecosysteem en spelen een cruciale rol bij het bestrijden van insectenplagen. Helaas wordt hun leefgebied bedreigd door het verdwijnen van natuurlijke schuilplaatsen. Vleermuiskasten bieden een veilige en comfortabele leefomgeving voor vleermuizen en zijn een gemakkelijke manier om te helpen bij het behoud van deze belangrijke dieren.

Waarom zijn kleine vleermuiskasten belangrijk?

Vleermuizen hebben schuilplaatsen nodig om te rusten en hun jongen groot te brengen. Door het verdwijnen van natuurlijke schuilplaatsen in gebouwen door isolatie, hebben vleermuizen steeds meer moeite om een geschikte plek te vinden om te leven. Vleermuiskasten bieden een veilige en comfortabele omgeving voor vleermuizen om te rusten en hun jongen groot te brengen.

Ecosysteem

Daarnaast zijn vleermuizen belangrijk voor ons ecosysteem. Ze eten insecten die schadelijk zijn voor gewassen en zorgen zo voor natuurlijke bestrijding van insectenplagen. Door het plaatsen van vleermuiskasten helpen we bij het behoud van deze belangrijke dieren en dragen we bij aan een gezond ecosysteem.

Hoe werken kleine vleermuiskasten?

Onze vleermuiskasten zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van vleermuizen. Ze bieden een veilige en comfortabele omgeving waar vleermuizen kunnen rusten en hun jongen groot kunnen brengen. De kasten zijn gemaakt van duurzaam houtbeton in onze eigen productiefaciliteit en hebben een kleine opening aan de onderkant waar de vleermuizen in en uit kunnen vliegen. Vleermuiskasten moeten op een geschikte locatie worden geplaatst om vleermuizen aan te trekken. Het is belangrijk om ze te verspreid te plaatsen op een gebouw, waar posities langs de dakrand het beste zijn.

Hoe kan ik bijdragen?

Het plaatsen van vleermuiskasten is een gemakkelijke manier om bij te dragen aan het behoud van vleermuizen. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het plaatsen van vleermuiskasten:

 1. Plaats de kasten op een geschikte locatie: Plaats de kasten op een beschutte plek, zonder obstakels of kunstlicht. Ze moeten ook worden geplaatst op een hoogte van minimaal 3 meter, bij voorkeur op een boom of gebouw. Posities langs de dakrand geven de snelste kans op bezetting.
 2. Installeer meerdere kasten: Het plaatsen van meerdere kasten vergroot de kans dat vleermuizen de kasten zullen vinden en gebruiken. Plaats ze op verschillende hoogtes en in verschillende richtingen om vleermuizen verschillende opties te geven.
 3. Plaats de kasten op de juiste tijd: Als de kasten worden geplaatst in het kader van de Wet natuurbescherming dan is het vaak nodig om de kasten voor een bepaald moment te plaatsen. Vaak is dit voor 15 februari of voor 1 april.
 4. Vraag ons om advies over het plaatsen van kleine vleermuiskasten. Wij kunnen u helpen bij het bepalen van de beste locatie en het type kast dat geschikt is voor uw project.
Relevante producten

Mensen

Maatschappelijk verantwoorde productie

De productie en verzending wordt grotendeels uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkcoach zorgt voor de dagelijkse begeleiding tijdens de werkzaamheden. Een jobcoach is betrokken bij de loopbaanontwikkeling met als doel doorstroming naar een reguliere werkplek.

 • Ontwerp door en voor ecologen
 • Monitoring met sensoren
 • Flexibel door eigen productie
 • Duurzame materialen (FSC)
 • Sociale productie en verzending
 • Continue productverbetering
 • Kennis delen
 • Maatwerk is altijd mogelijk

Korte levertijd

Eigen fabriek

De beste kwaliteit

Specialistisch advies

Advies nodig voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag verder met vraagstukken rondom natuurinclusiviteit