Montage tijdelijke voorzieningen

Monteren 1300 mezenkasten

Bestrijding van de eikenprocessierups door natuurlijke vijanden

De opdracht

Het snel vertalen van een klantvraag naar een concreet product/uitvoering. In opdracht van de Provincie Overijssel hebben we 1300 nestkasten voor de koolmees aangebracht. De kasten worden geplaatst langs provinciale wegen rond risicotrajecten m.b.t de eikenprocessierups. Het gaat hierbij om locaties met bijvoorbeeld drukbezochte fietspaden. Het plaatsen van de nestkasten past in de strategie om meer natuurlijke vijanden te stimuleren, om hiermee de eikenprocessierups te bestrijden.

Werkwijze

Social return > De kasten zijn (grotendeels) geproduceerd in de sociale werkplaats;
Slimme software oplossingen > Onze IT specialist maakt selecties van de bomen langs de risicotrajecten en tekent de nestkasten in binnen onze online applicatie. Bij het plaatsen worden van alle voorzieningen foto’s gemaakt. Eventuele monitoring kan zo gemakkelijk plaatsvinden;
Het aanbrengen van de voorzieningen.

Plaats

Overijssel

Uitdaging

1300 voorzieningen op korte termijn

Jaar oplevering

2021

Thema

Wet Natuurbescherming

ict

Uitvoeringsapp met rapportage

De werkzaamheden worden in de voorbereiding ingevoerd in de uitvoeringsapp. Uitgevoerde werkzaamheden worden hierin met foto vastgelegd. Bij oplevering van de werkzaamheden delen we een link of pdfbestand. Deze gegevens kunnen weer als input door de ecoloog gebruikt worden voor het ecologisch logboek. Of als bewijs naar het bevoegde gezag om correcte uitvoering van de werkzaamheden aan te tonen.

Advies nodig voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag verder met vraagstukken rondom natuurinclusiviteit