Permanente vleermuiskasten

Permanente vleermuiskasten

Vleermuiskasten geschikt voor permanent gebruik

Mitigatietrajecten onder de Wet natuurbescherming kennen twee categorieën vleermuiskasten. Permanente vleermuiskasten en tijdelijke vleermuiskasten. De tijdelijke vleermuiskasten hebben als functie om tijdens de werkzaamheden gedurende een korte periode te functioneren als tijdelijke vervangende verblijfplaatsen. Tijdelijke verblijfplaatsen moeten aanwezig blijven totdat permanente verblijfplaatsen zijn gerealiseerd in het nieuwe gebouw. Permanente nestkasten moeten dan ook erg duurzaam zijn.

Permanente vleermuiskasten: een belangrijk onderdeel van vleermuisbescherming

Permanente nestkasten zijn een belangrijk middel om de afname van de vleermuispopulatie tegen te gaan. Vleermuizen zijn namelijk sterk afhankelijk van geschikte verblijfplaatsen, zoals holle bomen en spouwmuren. Door het plaatsen van permanente nestkasten kunnen we deze verblijfplaatsen nabootsen en zo bijdragen aan het behoud van deze bijzondere diersoort.

Ruime ervaring in het plaatsen van permanente vleermuiskasten

Bij Unitura hebben we ruime ervaring in het plaatsen van permanente nestkasten. Onze kasten zijn speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de leefomgeving van de vleermuizen. Zo zijn ze voldoende groot en hebben ze een ruime ingang zodat de vleermuizen er gemakkelijk in en uit kunnen vliegen. Daarnaast zijn ze gemaakt van duurzaam materiaal en zijn ze goed geïsoleerd, zodat de vleermuizen er comfortabel in kunnen verblijven.

Voordelen van permanente vleermuiskasten

Het plaatsen van permanente nestkasten heeft niet alleen voordelen voor de vleermuizen zelf, maar ook voor het milieu en de mens. Vleermuizen zijn namelijk insecteneters en helpen zo mee aan de bestrijding van plaaginsecten.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over het plaatsen van permanente vleermuiskasten en de voordelen hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze visie en ons concept.

Relevante producten

Mensen

Maatschappelijk verantwoorde productie

De productie en verzending wordt grotendeels uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkcoach zorgt voor de dagelijkse begeleiding tijdens de werkzaamheden. Een jobcoach is betrokken bij de loopbaanontwikkeling met als doel doorstroming naar een reguliere werkplek.

  • Ontwerp door en voor ecologen
  • Monitoring met sensoren
  • Flexibel door eigen productie
  • Duurzame materialen (FSC)
  • Sociale productie en verzending
  • Continue productverbetering
  • Kennis delen
  • Maatwerk is altijd mogelijk

Korte levertijd

Eigen fabriek

De beste kwaliteit

Specialistisch advies

Advies nodig voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag verder met vraagstukken rondom natuurinclusiviteit